Change language English Serbian
Biography

Milka Forcan rođena je u Beogradu 1969.godine. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Nakon diplomiranja, otišla je u London, gde je stekla prva radna iskustva iz oblasti marketinga. Po povratku u Srbiju, 1992. zaposlila se u preduzeću Delta M, koje je tada brojalo dvanaest zaposlenih.

Tokom svoje osamnaestogodišnje karijere u Delti, radila je u međunarodnoj trgovini, finansijama, marketingu i odnosima sa javnošću . Sticala je iskustvo radeći sa najvećim svetskim brendovima kao što su Fiat, Nike, Nivea i mnogi drugi. Aktivno je učestvovala u širenju poslovne mreže Delta Holding-a u zemljama regiona. Potpredsednik Delta Holdinga postaje 2003. i aktivno učestvuje u širenju poslovne mreže kompanije.

Od 2004. godine do 2011 bila je Predsednik Upravnog odbora Jugohemije, druge najveće veleprodaje farmaceutskih proizvoda u Srbiji.

Milka Forcan u okviru Holdinga 2008. godine osniva Kancelariju za međunarodne odnose, u cilju promocije Delte i srpske privrede na međunarodnim tržištima. Učestvovala je na brojnim internacionalnim konferencijama i događajima kao što su: Svetski ekonomski forum u Davosu, Evropski biznis samit u Briselu, Friends of Europe - Balkanski samit u Briselu. Oktobra 2008. godine organizuje konferenciju "Srpska privreda i evropske integracije" u Briselu na kojoj po prvi put srpski privrednici razgovaraju sa predstavnicima EU administracije i Komesarom za proširenje EU, Oli Renom.

Držala je niz stručnih predavanja na Ekonomskom fakultetu, Pravnom fakultetu i Fakultetu organizacionih nauka I Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, predavanja članovima Udruženja ekonomskih propagandista Srbije i predavanja u London School of PR – u Beogradu. Tokom godina, dobila je brojna priznanja iz oblasti marketinga i PR-a. Dobitnik je priznanja Privredne komore Beograda “Menadžer godine 2005.” Društvo za odnose s javnošću Srbije dodelilo joj je 2007. godine nagradu za izuzetan lični doprinos u oblasti komunikacija. Takođe, dobitnik je prestižnog priznanja Marketinška ličnost godine za 2007., koju tradicionalno dodeljuje časopis Taboo. Za doprinos izgradnji Hrama Svetog Save, 2006. godine odlikovana je ordenom Svetog Save.

U maju 2010, Milka Forcan prestaje sa radom u Delta Holdingu i fokusira svoje profesionalne aktivnosti na ekonomski i komunikacijski konsalting i lobiranje.

Milka Forcan je član Poslovnog saveta za Jugoistočnu Evropu (BAC), međunarodnog biznis foruma koji za cilj ima podršku evro integracija za sve zemlje regiona. Od strane Društva lobista Srbije, imenovana je na mesto predstavnika za EU. Član je uređivačkog odbora naučnog časopisa "Izazovi evropskih integracija" koji izdaje Službeni glasnik Srbije.

Od maja 2011. Milka Forcan je član Izvršnog odbora Unije teniskih profesionalaca Srbije.

Milka Forcan